Războiul din Gaza ar urma să se încheie în ianuarie - Ce spun oficialii americani

 

Dar, în timp ce războiul intră pe acest nou teren, Casa Albă este profund îngrijorată de modul în care se vor desfăşura operaţiunile Israelului în următoarele săptămâni, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei americane.

Statele Unite au avertizat ferm Israelul, în cadrul unor conversaţii "dure" şi "directe", că Forţele de Apărare Israeliene (IDF) nu pot reproduce genul de tactici devastatoare pe care le-a folosit în nord şi trebuie să facă mai mult pentru a limita numărul victimelor civile, au spus sursele CNN.

SUA au transmis Israelului că, pe măsură ce opinia mondială se întoarce din ce în ce mai mult împotriva operaţiunii sale terestre, care a ucis mii de civili, timpul pe care Israelul îl are la dispoziţie pentru a continua operaţiunea în forma sa actuală şi pentru a menţine un sprijin internaţional semnificativ se diminuează rapid.

În probabil cel mai direct avertisment public de până acum, secretarul apărării, Lloyd Austin, a avertizat Israelul că acesta poate "câştiga în războiul urban doar prin protejarea civililor". Luând cuvântul la Forumul Naţional de Apărare Reagan din weekend, Austin a declarat că sprijinul SUA pentru Israel "nu este negociabil", dar a spus că Israelul riscă să înlocuiască o "victorie tactică cu o înfrângere strategică" dacă nu face mai mult pentru a preveni moartea civililor.

Pe de altă parte, premierul israelian Benjamin Netanyahu a reafirmat marţi că armata israeliană este cea care trebuie să păstreze controlul pentru dezarmarea Fâşiei Gaza după războiul cu Hamas, respingând ideea că o forţă internaţională să fie responsabilă pentru securitatea în fâşie.

"Gaza trebuie dezarmată. Şi pentru ca Gaza să fie dezarmată, există o singură forţă care poate asigura acest lucru – şi această forţă este IDF", a declarat Netanyahu într-o conferinţă de presă susţinută marţi. "Nici o forţă internaţională nu poate fi responsabilă pentru asta. Am văzut ce s-a întâmplat în alte locuri unde au fost aduse forţe internaţionale în scopuri de dezarmare", a continuat premierul.de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list