Ziua Națională a României, sărbătorită la Madrid printr-un concert extraordinar

Într-o atmosferă plină de mândrie și emoție, concertul a captivat publicul cu interpretările magice ale orchestrei. Fiecare notă muzicală a transmis spiritul și frumusețea culturii românești, dând ocazia tuturor participanților să se simtă mai aproape de țara lor de origine. Prezența oficialităților și a reprezentanților comunității românești a subliniat importanța acestui eveniment, oferind un prilej special de a manifesta unitatea și legătura strânsă cu România în inima capitalei spaniole.

Ambasada României în Spania a organizat, pe 28 noiembrie, un concert extraordinar pentru a marca Ziua Națională a României. Pe lângă marcarea Zilei Naționale, evenimentul desfășurat la sala Teatrului Fernando de Rojas a avut un puternic mesaj politico-diplomatic, celebrând 10 ani de parteneriat strategic între România și Spania. 

Anunț crucial de la președintele Casei de Pensii de Ziua Națională: Unele pensii cresc și cu 71%

"Sute de invitați la Ziua Națională a României au devenit muzicali, apreciind virtuozitatea și mesajul universal transmis de orchestra Violoncellissimo, sub bagheta maestrului Marin Cazacu. Modelul muzicii face posibil un afect comunitar pozitiv în fața stărilor posomorâte și a zgomotelor fără conținut. Prin magia muzicii, am dorit să celebrăm frumusețea diversității și importanța colaborării dintre Spania și România.

Ambasada României, împreună cu Consulatul General și Institutul Cultural Român, a organizat, la Madrid, pe 28 noiembrie, un concert extraordinar pentru a marca Ziua Națională a României, în prezența Decanului Corpului Diplomatic Nunțiul Apostolic, a președintelui Senatului din Spania, Pedro Rollan Ojeda, a ministrului de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a Secretarului de Stat din Ministerul spaniol de Externe Francisco Navarro, a coordonatoarei președinției spaniole a Consiliului UE, Aurora Mejia, consilierul militar al regelui Spaniei, Emilio Juan Garcia Cirugeda, precum și a numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Spania și a reprezentanților comunității românești. La eveniment au participat și reprezentanți ai Parlamentului României, ai Secretariatului General al Guvernului de la București și ai Casei Regale din Spania.

Atmosfera a fost una deosebită, iar sala Teatrului Fernando de Rojas din impunătoarea clădire Circulo de Bellas Artes, din inima capitalei spaniole, s-a dovedit a fi neîncăpătoare.

Recepție pe repede înainte la Cotroceni, de Ziua Națională. Klaus Iohannis a plecat în Dubai - VIDEO

Pe lângă marcarea Zilei Naționale, evenimentul a avut un puternic mesaj politico-diplomatic, celebrând 10 ani de parteneriat strategic între România și Spania, manifestarea recunoștinței față de Spania pentru președinția Consiliului Uniunii Europene. Relația dintre cele două țări s-a dezvoltat într-un mod exemplar în ultimul deceniu, cu colaborări polițienești, în domeniul muncii, al apărării și al comerțului, însă coloana vertebrală a acestei excelente colaborări rămâne comunitatea românească din Spania.

Ambasadorul George Bologan a evidențiat în cuvântul adresat celor prezenți nivelul excelent al relației bilaterale și a transmis un mesaj românilor din Spania: „Dragi compatrioți, Ziua Națională nu se sărbătorește cu mesaje patriotice sterile. Istoria este a faptelor și scrisă de fiecare dintre noi care își stabilește criterii, scopuri și valori pentru bunul renume al României în lume. Valoarea și puterea unui neam stau în energia istoriei și a acțiunilor noastre. Recunoștință tuturor celor care onorați numele de român!"

Emoție și mândrie în Harghita: 2000 de participanți la ceremonialul dedicat Zilei Naționale, la Miercurea Ciuc

Concertul a fost transmis live pe paginile de Facebook ale Ambasadei României și a Institutului Cultural Român", este mesajul Ambasadei României în Spania.de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list