Britanicii au luat cu asalt ghișeele de plăți, suma retrasă este URIAȘĂ! Febra sărbătorilor sau semn de criză?

Vineri, 22 decembrie, în ultima zi lucrătoare înainte de Crăciun, s-a depășit recordul de retrageri în numerar de la oficiile poștale, într-o zi, în Marea Britanie. Suma totală a fost de 62 de milioane de lire sterline, față de 55 de milioane de lire sterline, din 2022, potrivit The Guardian.

Recordul reflectă atât creșterea costului vieții în ultimii doi ani, cât și o modificare de mentalitate. Plățile în numerar au revenit, pe fondul instabilității financiare și a unei rate a inflației cu fluctuații greu de imaginat, iar oamenii apelează la bani fizici „tangibili" pentru a-i ajuta să-și gestioneze bugetele.

Acest lucru este evident din faptul că tot în ziua de 22 decembrie, britanicii au depus în depozitele din bănci peste 1,1 milioane de lire sterline. „Milioane de oameni se bazează pe posibilitatea de a accesa numerar în fiecare zi la oficiul lor poștal local", a explicat un specialist.

În 2022, plățile în numerar au crescut pentru prima dată într-un deceniu, cu 7%, pentru a ajunge la 6,4 miliarde de plăți, potrivit organismului bancar UK Finance.



de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list