S-a aflat cine a fost în spatele prăbușirii avionului lui Prigojin - Un dispozitiv exploziv a fost plasat sub aripa avionului

 

Mulţi observatori sugerează că Kremlinul l-a asasinat pe Evgheni Prigojin, o ipoteză pe care tinde să o confirme o anchetă jurnalistică.

La patru luni de la prăbuşirea avionului fostului patron al miliţiei Wagner, ziarul The Wall Street Journal (WSJ) anunţa vineri că face lumină asupra circumstanţelor dramei.

Ziarul american scrie că o bombă a fost plasată sub avionul şefului grupării paramilitare, care s-a prăbuşit la 23 august la nord de Moscova.

În această tragedie, nici Evgheni Prigojin şi nici cele nouă persoane de la bord nu au supravieţuit.

Acest accident misterios a avut loc la exact două luni după o insurecţie militară a mercenarilor Wagner împotriva comandamentului militar rus.

ATENTAT PLANIFICAT

În spatele prăbuşirii, scrie WSJ, se află Nikolai Patruşev, un colaborator apropiat al lui Vladimir Putin, un fost director al Serviciului rus de Securitate FSB (fost KGB).

Nikolai Patruşev, în vârstă de 72 de ani, i-ar fi ordonat pur şi simplu asistentului său să pregătească un plan pentru a se debarasa de Prigojin, potrivit unui ofiţer rus citat de WSJ.

Preşedintele rus - informat despre această misiune - şi-ar fi lăsat serviciile să acţioneze în ziua dramei.

Potrivit spionajului american, citat de WSJ, la 23 august, cu puţin înainte de ora locală 17.00, Evgheni Prigojin se afla pe un aeroport, la Moscova, şi aştepta să se îmbarce în avionul său privat.

În acest moment ar fi fost plasat dispozitivul exploziv sub o aripă a avionului şi a explodat câteva minute mai târziu, în timpul zborului.

Întrebat despre această anchetă jurnalistică, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a răspuns că nu a citit-o şi că nu vrea să comenteze.

"În ultima vreme, din nefericire, (ziarului) Wall Street Journal i-a plăcut mult să producă romane de proastă calitate", a adăugat el.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list