Atac terorist dejucat în Ajunul Crăciunului - Trei islamiști, arestați în Austria

 

Un purtător de cuvânt al ministerului precizează că trei dintre cele patru persoane arestate rămân în arest preventiv pe timpul unor investigaţii complementare.

Poliţia, care evocă un "risc sporit", a consolidat controale în zona bisericilor, ceremonilor religioase şi pieţelor de Crăciun la Viena.

"Nu există o ameninţare a unui atac imediat la Viena", subliniază purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Sâmbătă, poliţia austriacă a anunţat într-un comunicat că "agenţi terorişti din Europa îndeamnă la comiterea unor atacuri împotriva unor evenimente creştine, mai ales în jurul (datei Ajunului Crăciunului) 24 decembrie".

MĂSURI DE SECURITATE LA KOLN, ÎN GERMANIA

Autorităţile germane au anunţat în paralel că au consolidat măsuri de securitate în interiorul şi în zona Catedralei din Koln, una dintre cele mai vizitate din ţară, din cauza unui risc la adresa securităţii legat de o ameninţare "islamistă".

Credincioşii care se duc la slujbe religioase de Crăciun este necesar să se supună unor controale stricte la intrare în lăcaşuri de cult.

"Apreciem toate tradiţiile noastre de crăciun şi nu ne vom lăsa intimidaţi", a declarat grupului de presă german Funke, în Ajunul Crăciunului, ministrul german de Interne Nancy Faeser.

"Însă luăm ameninţarea teroristă islamistă foarte în serios şi suntem extrem de vigilenţi", a subliniat ea.

"Servicile noastre de securitate supraveghează mediile islamiste şi acţionează în consecinţă, aşa cum arată măsurile în curs", a adăugat ea.

Tabloidul german Bild a dezvăluit sâmbătă, pe site, că serviciile de securitate din Austria, Germania şi Spania au primit indicii potrivit căroa o grupare islamistă ar vrea să comită mai multe atentate în Europa - posibil de Sf Silvestru, pe 31 decembrie, şi de Crăciun.

Potrivit tabloidului, ţintele acestor atentate ar putea fi slujbe de Crăciun la Koln, Viena sau Madrid.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list