Un nou conflict riscă să izbucnească - Coreea de Sud amenință Coreea de Nord: Îi așteaptă un iad al distrugerii

 

Avertismentul ministrului sud-coreean survine după ce Phenianul a declarat luna trecută că nu va mai respecta un acord militar din 2018 între cele două state care are drept scop reducerea tensiunilor. Coreea de Nord a luat această decizie după ce Seulul a declarat că va suspenda parţial acordul, după lansarea unui satelit spion de către Phenian.

"Coreea de Nord are doar două opţiuni - pacea sau distrugerea", a spus ministrul Shin Won-sik într-un comunicat publicat de Ministerul Apărării sud-coreean.

"Dacă Coreea de Nord întreprinde acţiuni nesăbuite care dăunează păcii, îi aşteaptă doar un iad al distrugerii", a spus el.

Declaraţiile, făcute în timpul unei întâlniri cu cei mai importanţi comandanţi militari, au loc la mai puţin de o săptămână după ce Shin a vizitat comandamentul balistic sud-coreean, despre care a spus că va fi însărcinat cu "lovirea letală a inimii şi a capului inamicului" în cazul unui război.

Coreea de Nord a afirmat că programul său de dezvoltare a rachetelor şi armelor nucleare este un drept suveran necesar pentru a contracara acţiunile Statelor Unite şi ale aliaţilor săi.

"Agresiunea SUA şi acţiunile hegemonice pentru o alianţă consolidată sunt principala cauză a agravării tensiunii regionale", a scris marţi ziarul oficial nord-coreean Rodong Sinmun, în legătură cu exerciţiile militare comune ale SUA, Australia şi Japonia.

În întâlnirea sa cu comandanţii militari, ministrul Shin a subliniat paşii pe care armata îi face pentru a-şi spori capacităţile de luptă.

Aceştia includ lansarea de sateliţi, îmbunătăţirea bunăstării soldaţilor şi întărirea sistemului de apărare cu "trei axe" al Coreei de Sud, conceput pentru a contracara ameninţările militare ale Phenianului, inclusiv planuri de război care prevăd, dacă este necesar, lovituri preventive. de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list