9 persoane, reținute după un atac cu artificii asupra unei secții de poliție dintr-o suburbie a Parisului VIDEO

„Cu puțin înainte de ora 23.00 (...), aproximativ cincizeci de indivizi au atacat postul de poliție La Courneuve, trăgând în principal cu mortiere (artificii, n.r.)", a declarat prefectul poliției, relatează France Press preluată de HotNews.ro.

Clipuri postate pe rețelele de socializare arată grupuri de persoane care efectuează tiruri cu artificii către secția de poliție.

Riots Again in France...Mortars, Molotov Cocktails, Police Station Attacked Following the Death of a Young Convicted Criminal Fleeing AuthoritiesOn March 13, 2024, in Aubervilliers, France, 18-year-old Wanys R., with an Algerian background, collided with the La Courneuve… pic.twitter.com/sJXSaBJ7gD

— Amy Mek (@AmyMek) March 18, 2024

Des émeutiers ont mis le feu à une voiture de police à La Courneuve.Quand des militants nationalistes ont fait une descente dans un quartier suite à l'assassinat de Thomas, la police était présente en nombre, mais là on ne voit rien à La Courneuve. On voit bien que l'État est… pic.twitter.com/rmpCXIK5rB

— Kim Jong Un ᵖᵃʳᵒᵈⁱᵉ (@KimJongUnique) March 18, 2024

„La ora 23.30, calmul a revenit", a adăugat oficialul, menționând că aacest lucru s-a întâmplat datorită sosirii „întăririlor locale" și a „brigăzilor BAC (brigăzi anticriminalitate) din Seine-Saint-Denis și Paris".

Mai multe „operațiuni de securitate" au fost efectuate, în special pentru a stinge incendiile de coșuri de gunoi și pentru a „dispersa micile grupuri de tineri" împrăștiate în jurul secției de poliție, a continuat el, lăudând reacția promptă a forțelor de ordine.

Prefectul de poliție a anunțat că „forțe mobile" vor fi desfășurate începând de luni la prânz în jurul secției de poliție și în La Courneuve.

Localitatea se află în centrul atenției, în special de la moartea, miercuri seara, a unui tânăr în timpul unei acțiuni de urmărire a poliției, totul după ce acesta refuzase să oprească.

Tragedia s-a petrecut pe un bulevard din Aubervilliers, scuterul condus de tânărul de 18 ani fiind lovit de un vehicul al brigăzii anticriminalitate (BAC), care fusese chemat în sprijin și care sosea din sens opus.

În urma coliziunii, tânărul a fost ucis, iar pasagerul său a fost rănit. O înregistrare video a coliziunii a fost difuzată pe scară largă pe rețelele de socializare și în mass-media.

Vineri, avocatul familiei a acuzat poliția că a intrat „deliberat" în scuter, dar avocatul poliției a spus că afirmația este un „neadevăr" și a apărat teoria accidentului.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list