PNL și PPE vocea comunităților locale și fermierilor. Zonele rurale, inima Europei

"Fermele și pescuitul sunt două sectoare strategice pentru Europa. Datorită fermierilor și afacerilor lor, fața Europei noastre rurale este unică. Suntem mândri de ei și suntem alături de ei. Zonele rurale nu sunt la periferia, ci în centrul Europei."

Popularii recunosc faptul că în absența măsurilor de susținere Europa ar putea pierde peste 6,4 milioane de ferme până în 2040. „Vrem ca fermierii din Europa să aibă un viitor și susținem dialogul, în locul unei abordări de sus în jos. Este singura modalitate prin care să ne asigurăm oferta de alimente pe termen lung."

PNL a reușit recent prin europarlamentarii săi să obțină câteva victorii de etapă în sprijinul fermierilor români. Comisia Europeană susține impunerea unei „frâne de urgență" pentru importurile din Ucraina la produse esențiale, precum carnea de pasăre, ouă și zahăr. Liberalii au adăugat pe această listă, printre altele, cerealele, mierea și uleiul, pentru a proteja fermierii români. Astfel ar urma să fie reintroduse tarife pentru ca volumul importurilor la asemenea produse de bază din afara UE să fie limitat la nivelul anilor precedenți.

Manifestul PPE a fost aprobat în unanimitate la Congresul popularilor europeni. Găzduit de PNL la București Congresul PPE este cel mai mare eveniment politic al Europei înainte alegerilor din 9 iunie.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list