Se construieste Noul Turn Babel: Clădirea va măsura 2 kilometri înălțime și va fi un record absolut

Cu planuri ambițioase și o viziune care inspiră, acest proiect va marca un nou capitol în istoria arhitecturii moderne și va pune orașul gazdă pe harta mondială a destinațiilor arhitecturale de top.

În ultima vreme, asistăm la conturarea unora dintre cele mai ambițioase proiecte arhitecturale. Unul dintre acestea este pe cale să devină realitate cât de curând în Arabia Saudită. Riyadh este orașul care se va putea lăuda cu cea mai înaltă clădire din lume. Unii dintre cei mai buni arhitecți și proiectanți se ocupă de acest zgârie-nori, iar proiectul va fi gata mai repede decât ne-am fi așteptat.

Acuzații grave după sinuciderea polițistului din Roman: ce l-a împins la gestul extrem

Foster& Partners lucrează la proiectul de mai multe miliarde de dolari pentru a construi cea mai înaltă clădire din lume. Schema, susținută de Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite, ar fi mai mult decât dublu față de înălțimea Burj Khalifa de 828 m, din Dubai, finalizată în 2010 scrie Architects' Journal.

Firma britanică Foster & Partners are deja la activ și alte proiecte mărețe și cunoscute, precum sediul mondial JPMorgan Chase din New York. Această firmă de Marea Britanie se concentrează doar asupra proiectelor care reprezintă adevărate provocări pentru piața urbanistică. De departe, colosul din Riyadh va fi una dintre cele mai importante construcții din portofoliul lor.

Potrivit surselor arhitecților britanici, o mulțime de alte nume internaționale de design au fost, de asemenea, în cursa pentru proiectul mega-înalt, care va fi amplasat pe un site aproape de Aeroportul Internațional King Khalid, la nord de capitala Arabia Saudită.

O nouă taxă impusă de Comisia Europeană va arunca în aer prețul gazului și carburanților. Birul UE care va provoca scumpiri în lanț

Lumea vorbeste de un veritabil Nou Turn Babel, data fiind inaltimea cladirii. Mai mult, locația viitoarei clădiri-record, Riyadh care nu este chiar departe de locul vechiului Babylon (din Iraq ul de azi), a pus deja pe jar imaginația celor care cochetează cu teoria conspirației.

Având în vedere că va măsura 2 kilometri înălțime, mulți o numesc o adevărată revoluție arhitecturală. Prin construcția acestui colos, Riyadh are toate șansele să atragă și mai mulți investitori. La fel de puternic influențat de acest zgârie nori va fi și sectorul turistic, întrucât mulți turiști sunt atrași ca un magnet de aceste construcții desprinse parcă din filmele SF.

Clădirea înaltă de 2 kilometri nu este singurul proiect de anvergură cu care se poate lăuda Arabia Saudită. Tot aici se construiește de aproape doi ani orașul oglindă. Acesta se află în deșert și este singura așezare de acest fel din lume. Orașul oglindă va avea zero emisii de carbon și va reprezenta un mediu perfect pentru conviețuirea oamenilor.

ANM avertizează: vânt puternic și frig în mai multe zone ale țării. Când va veni, în sfârșit, primăvara



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list