Ce are de câștigat România prin venirea la București a liderilor Europei. Ce înseamnă PPE pentru România

"Cel mai important eveniment politic al Europei înainte alegerile europarlamentare, găzduit de Partidul Național Liberal, este o șansă pentru România de a-și consolida legăturile cu cei mai importanți lideri europeni", transmite președintele PNL, Nicolae Ciucă, înainte de startul congresului popularilor europeni la București.

România câștigă prestigiu și reputație, așa cum a accentuat comisarul European din partea PNL, Adina Vălean.

„Decizia celei mai mari familii politice europene de a veni la Bucureşti are la bază caracterul puternic pro-european al tuturor deciziilor luate de România şi de PNL în ultimii ani. Congresul PPE la Bucureşti reprezintă şi un semn de solidaritate al UE cu România şi cu statele aflate în vecinătatea războiului declanşat de Rusia în Ucraina. Este un mesaj clar că liderii UE sunt alături de noi şi vor să ne sprijine şi mai mult", a transmis europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European.

Dar ce a însemnat PPE pentru România în acest mandat? 

În cifre concrete, 9,4 milioane euro virați deja României prin PNRR de Comisia Europeană, bani obținuți inclusiv prin efortul liberalilor, alături de popularii europeni (total 28,5 miliarde euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență). 

Protecție pentru fermieri, producția internă și consumatorii români. Amintim că Liberalii și PPE au eliminat: cerințele nerealiste de pesticide care riscau să falimenteze sute de mii de ferme; prevederea prin care 10% din teren trebuia lăsat nelucrat; interzicerea motoarelor cu ardere internă începând cu 2035 (cum ar fi diesel, GPL). Aceasta ar fi afectat mediul privat și obligat cetățenii români să renunțe la mașini pe diesel și GPL. RENEW a votat pentru interzicerea acestora.

De asemenea, PPE este vocea oamenilor din zonele rurale. Popularii europeni sunt cei care, prin propuneri concrete, au susținut agricultura competitivă, revitalizarea zonelor rurale și investițiile în infrastructură.

Mai mult, militează pentru protejarea producției interne de bunuri importante pentru români, printre care cereale, carne de pasare, ouă, zahăr, ulei, miere.

O altă temă de interes în acest mandat al europarlamentarilor PPE în Parlamentul European, ca cel mai important grup politic, este și una extrem de actuală, siguranța online. PPE este campion al protejării copiilor de conținut online care le afectează sănătatea fizică și psihică, așa cum transmit liberalii.

 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list