Cine este oligarhul care deține mallul din Moscova unde a avut loc măcelul

Donald Trump, fostul președinte american, e prieten ani buni cu de miliardarul rus Aras Agalarov, proprietarul centrului comercial Crocus City Hall, în care a avut loc măcelul.

Agalarov este unul dintre cei mai bogați oligarhi din Rusia și cu legături strânse la cel mai înalt nivel cu administrația lui Putin. Afaceristul a obținut contracte de miliarde de dolari de la Kremlin. El a colaborat cu Partidul Rusia Unită, iar numele său apare într-un scandal legat de implicarea în alegerile din SUA.

În mod surprinzător, Angalarov nu a fost încă inclus în listele de sancțiuni occidentale, în urma invaziei din Ucrainei. Mai mult, soția și fiica oligarhului au devenit cetățeni americani și acum locuiesc în Miami. 

Afaceristul apropiat de Kremlin a reușit să cumpere familiei o vilă cu 4,3 milioane de dolari pe costa de est a Statelor Unite ale Americii.

Afaceristul se declară naționalist și spune că nu primește contracte de la guvernul rus, ci sarcini de la conducerea țării. Acestea includ ordine personale de la Vladimir Putin, așa cum demonstrează desele întâlniri de la Kremlin.

Agalarov a primit contracte pentru construirea de stadioane pentru Cupa Mondială FIFA din 2018 și șoseaua de centură centrală din jurul Moscovei. În 2021, Forbes i-a estimat averea la 1,2 miliarde de dolari. 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list