Aliat al lui Navalnîi, atacat cu un ciocan și gaze lacrimogene în fața casei, în Lituania. Mărturii cutremurătoare: ”Totul s-a întâmplat în tăcere”

Un alt membru al echipei lui Navalnîi, Ivan Zhdanov, a postat pe reţelele de socializare fotografii cu Volkov având partea inferioară a piciorului stâng însângerată şi ceea ce părea a fi o vânătaie la tâmplă, relatează Ziare.com.

NOW: #Navalny's Chief of Staff just attacked.Assailant smashed @leonidvolkov's car window then teargassed & beat him with hammer.Occurred at his home in #Lithuania just now.Developing story at @meduza_en https://t.co/vTU0egB4q9 pic.twitter.com/hrP0KwJj3i

— John Scott-Railton (@jsrailton) March 12, 2024

Întrebat dacă agresorul a strigat ceva, Zhdanov a spus: "Totul s-a întâmplat în tăcere".

"Bineînţeles că acesta este un atac politic clar, nu există nicio îndoială aici", a adăugat el.

Soţia lui Volkov a declarat că acesta s-a întors acasă de la spital cu o mână ruptă, adăugând că nu putea să meargă din cauza loviturilor de ciocan la picior.

"Vom munci cu toţii şi mai mult. Şi cu şi mai multă furie", a postat ea pe X.

Leonid Volkov a trăit în afara Rusiei timp de câţiva ani pentru propria siguranţă şi a fost şeful de cabinet al lui Navalnîi până când liderul opoziţiei a murit subit în închisoarea din Arctica rusă luna trecută, în timp ce îşi ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru acuzaţii care au fost motivate politic.

Leonid Volkov, în vârstă de 43 de ani, se confruntă, de asemenea, cu diverse acuzaţii de natură politică în Rusia. 

 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list