Mesaj înfiorător, primit de elevi de la 40 de licee din Franța! Autorul spune că instituțiile vor exploda: a fost alertată poliția

"Mâine, joi, 21 martie, voi arunca în aer întreaga instituţie către ora (locală) 15.00 (16.00, ora României) şi vă voi decapita toate corpurile de kafir (necredincios), pentru a-l servi pe atotputernicul Allah, care domneşte în lume", scrie în acest mesaj trimis pe adresa fiecăruia dintre liceele vizate, relatează Le Figaro citat de News.ro.

Sécurité renforcée ce matin dans une quarantaine de lycées et collèges en France après des menaces d attentats et décapitation "à partir de 11h" - Des messages ont été reçues hier soir avec une vidéo insoutenable - Vidéo #menaces #lycées #attentat https://t.co/XMjGpQWZZY

— Jean Marc Morandini (@morandiniblog) March 21, 2024

Autorul mesajului spune că un exploziv de tip C-4  a fost plasat "peste tot" în sediile şi în clasele unui liceu în Hauts-de-Seine, la Sèvres. Continuarea acestui mesaj este greu de reprodus în cuvinte, având în vedere cruzimea textului transmis. 

Autorul acestor ameninţări citează un verset din Coran - "omorîţi-i pe cei care nu cred în Allah" - şi lansează un apel prin care cere ca şi alţii să i se alăture în atacurile pe care intenţionează să le comită.

Elevii care au primit această scrisoare pe computer, prin ENT, au primit şi o înregstrare video a unei decapitări. Vorbim aici despre imagini absolut şocante, care au circulat pe reţele de socializare în timpul atentatelor teroriste din 2015 în Franţa.

Conducătorii instituţiilor respective, avertizaţi cu privire la acest mesaj, inclusiv la Sèvres, au reacţionat imediat şi au anunţat poliţia, care a percheziţionat amănunţit, miercuri seara, licrul.

"Primele elemente ale anchetei ne arată că este vorba despre piratarea unor conturi ale unor elevi de liceu", se arată într-o înştiinţare trimisă părinţilor.

În pofida faptului că acest e-mail pare o "farsă", anchetatori încearcă să-l găsească pe autorul e-mailului, în vederea unei urmăriri penale.

Joi, forţede ordine urmează să fie prezente în instituţiile învăţământ vizate de aceste ameninţări.

Părinţii le-au cerut copiilor, după ce au citit mesajul de ameninţare, să nu se ducă la şcoală joi.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list