O pasageră a unui avion Delta, ameninţată cu debarcarea pentru că nu purta sutien. Avocata femeii: Sânii nu sunt arme de război şi nu este o crimă ca o femeie să-i aibă

Femeia, de profesie DJ, tocmai urcase la bordul unui avion care asigura o legătură de la Salt Lake City la San Francisco, când o însoţitoare de bord a luat-o de o parte, spune ea, înainte de zbor, deoarece tricoul pe care-l purta lăsa să se ghicească forma sânilor, relatează AFP preluată de News.ro.

"Însoţitoarea de bord i-a spus că, atunci când pasagerii poartă haine ofensatoare sau dezvăluitoare, politica oficială a Delta este să-i excludă de la zboruri", a declarat avocata sa, Gloria Allred, în faţa presei, la Los Angeles, denunţând un comportamernt "discriminatoriu".

Pentru a putea rămâne la bord, femeia în vârstă de 38 de ani a fost nevoită să-şi pună o haină peste tricou.

"Am fost luată ca ţintă şi umilită", a declarat femeia, detaliind cum însoţitoarea de bord a convocat-o şi a scos-o din avion în faţa celorlalţi pasageri.

"Neputinţa era mai rea ca umilirea", a spus aceasta.

În loc să depună o plângere, pasagera a cerut o întâlnire cu patronul Delta, pentru a-i cere modificarea politicii de zbor, pe care o consideră discriminatorie.

"Pasagerii bărbaţi nu sunt obligaţi să-şi acopere tricourile cu o cămaşă sau o haină", a arătat avocata.

"Ei nu sunt obligaţi nici să poarte sutien pentru a se îmbarca sau a rămâne la bordul unui avion, iar femeile nu ar trebui să fie obligate să poarte" sutiene, a sublniat ea.

Potrivit avocatei, cadrul american de reglementare autorizează companiile aeriene să excludă un pasager de pe un zbor numai dacă reprezintă un risc la adresa securităţii avionului sau pasagerilor. Însă nu acesta a fost cazul clientei sale.

"Nici sânii săi şi nici ai vreunei alte femei nu au încercat niciodată să preia controlul unui avion", a declarat ea.

"Sânii nu sunt arme de război şi nu este o crimă ca o femeie sau o fată să-i aibă", a conchis ea.

Compania Delta, contactată de AFP, a anunţat că a prezentat "scuze" pasagerei.de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list