Emmanuel Macron: Dacă Ucraina este învinsă, integritatea teritorială a Moldovei, României și Poloniei vor fi în pericol

"Dacă Rusia va câștiga acest război, credibilitatea Europei va fi redusă la zero. Este ceva existențial pentru Europa noastră și pentru Franța", a spus Macron, potrivit TF1.

Dacă Rusia va înfrânge Ucraina, integritatea teritorială a Moldovei, României și Poloniei vor fi în pericol. Este avertismentul lansat de președintele francez Emmanuel Macron. În cadrul unui interviu, liderul de la Elysee a avertizat țările din Uniunea Europeană să nu dea semne de slăbiciune față de Rusia.

De asemenea, președintele francez și-a întărit afirmația potrivit căreia trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu ar trebui exclusă.

"Războiul este pe teritoriul european. Între Strasbourg și Lvov sunt mai puțin de 1.500 de kilometri. Imaginați-vă că războiul este în această zonă. Așadar, nu este o ficțiune și nu este departe de noi. Toate aceste opțiuni sunt posibile. Singurul care va purta responsabilitatea este regimul de la Kremlin, nu am fi noi. Noi nu vom conduce niciodată o ofensivă sau nu vom lua inițiativa, Franța este o fortă de pace, dar astăzi, pentru a avea pace în Ucraina, nu trebuie să fim slabi", a afirmat președintele francez Emmanuel Macron.de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list