Val de ALERTE în America, înainte de Eclipsa Totală de Soare din 8 aprilie. De ce se tem autoritățile?

Pe lângă faptul că au cerut oamenilor să își facă provizii de combustibil, alimente și apă, diverși oficiali pentru situații de urgență au avertizat că școlile ar trebui închise, iar locuitorii ar trebui să își facă provizii și pentru animalele de companie.

Motivul nu este nicidecum o conspirație guvernamentală, ci pur si simplu măsuri de precauție legate de o estimată creștere a numărului de turiști care ar putea veni în zonele cu vizibilitate maximă a spectaculosului fenomen astral, scrie desprelume.ro.

 

Acest lucru va pune presiune asupra serviciilor locale de transport și de urgență, precum și asupra capacității de aprovizionare cu diverse produse de primă necesitate.

Turnurile de telefonie mobilă ar putea fi și ele supraîncărcate. Școlile din unele comitate din statul Texas au fost avertizate să se închidă pentru a ușura o parte din stresul provocat de trafic prin eliminarea cursei școlare din ecuație.

Ca întotdeauna, vor exista persoane care vor spune „Nu am avut acest tip de avertismente în 2017/unele eclipse anterioare și totul a fost bine!", la care răspunsul este: nu, nu a fost așa. Înaintea eclipsei din anul 2017, administrația locală a anticipat o creștere a numărului de vizitatori, dar aglomerația din trafic a fost în continuare o mare problemă.

Așadar, eclipsa în sine nu este periculoasă, ci reacția oamenilor care vor să vadă fenomenul ar putea cauza probleme.

Va fi vizibilă eclipsa de soare din 8 aprilie în România?

Eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024 nu va fi vizibilă în România. Eclipsa va fi vizibilă doar în Statele Unite, Mexic și o parte din Canada. O eclipsă parțială de Soare care va fi vizibilă în România pe 29 martie 2025, iar una totală abia 10 iunie 2039. Magnitudinea maximă a eclipsei în România va fi de aproximativ 0,99, ceea ce înseamnă că aproape întregul disc al Soarelui va fi acoperit de Lună.

 

 

 

 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list