După amenințarea cu războiul nuclear, Vladimir Putin scoate la teste un submarin nuclear

Submarinul rusesc de mare adâncime cu propulsie nucleară AS-31, cunoscut sub pseudonimul Loșarik, va ieși la teste în iunie sau iulie, după mai mulți ani de reparații, a anunțat miercuri agenția de știri de stat TASS, citând o sursă militară anonimă, potrivit Reuters.

„Reparațiile Loșharik sunt aproape finalizate", a declarat sursa militară, apropiată de acest subiect.

„După ce vor fi efectuate lucrările rămase, este planificat ca acesta să iasă pentru teste în luna iunie sau iulie a acestui an", a adăugat sursa.

Nava respectivă, care a fost lansată în 2003 și este unul dintre cele mai secrete submarine din flota rusă, se află în reparații din 2019, când un incendiu la bord a ucis 14 marinari.

După accident, Ministerul rus al Apărării a admis că submarinul are propulsie nucleară, susținând că „elementele nucleare" au fost complet izolate de incendiu.

Sursa TASS a afirmat că, după reparații, nava își va păstra capacitatea de a se scufunda până la 6.000 de metri.

Agenția de presă rusă a scris anul trecut că învelișul de titan al submarinului, care asigură capacitatea deosebită de imersiune a acestuia, nu a fost deteriorat.

După ce a lansat invazia în Ucraina în 2022, președintele Vladimir Putin a făcut din consolidarea capacităților militare ale țării o prioritate, afirmând că Rusia va continua să își modernizeze forțele nucleare și să își mențină pregătirea de luptă la un nivel ridicat.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list