Alegeri cu miză imensă în Taiwan, sub amenințarea Chinei - Tensiuni la nivel global

Peste 19,5 milioane de taiwanezi sunt așteptați la urne pentru alegerea noului președinte și a parlamentului. Beijingul i-a avertizat pe alegători să facă alegerea corectă. Președintele Xi Jinping a declarat că nimic nu va împiedica reunificarea Chinei cu Taiwan.

XI JINPING, președintele Chinei: „Reunificarea teritoriului mamă este inevitabilă din punct de vedere istoric. Compatrioții de ambele părți ale Strâmtorii Taiwan trebuie să fie legați de același scop și să împărtășească gloria reunificării națiunii chineze".

Taiwanezii se tem, însă, că indiferent cine va câștiga alegerile, presiunea militară și economică a Beijingul tot va crește.

„La fiecare alegeri ne confruntăm cu amenințări din partea Chinei. Foarte mulți alegători își cântăresc decizia înainte de a vota. Trebuie să ne confruntăm cu asta înainte de a ne uita la politicile noastre economice", spun oamenii.

Amenințarea Chinei este atât de gravă, încât în Taiwan au început să apară tot mai multe grupuri de apărare civilă. Tinerii participă la cursuri unde învață să tragă cu arma și se pregătesc pentru o potențială invazie.

Sunt motivați să vină la cursuri, vor să știe ce ar putea să facă într-o situație extraordinară, inclusiv un război și cum își pot proteja familiile.

China revendică Taiwanul ca teritoriu propriu, în ciuda obiecțiilor guvernului de la Taipei. Pe lângă semnificația teritorială, țara este, de asemenea, o putere globală în domeniul semiconductorilor și găzduiește cel mai mare producător de microcipuri din lume. de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list