Cel puțin 65 de morți după ce un avion militar rusesc s-a prăbușit în apropierea graniței cu Ucraina. Mesaje contradictorii despre motivul producerii incidentului

Miercuri, "către ora (locală) 11.00 (10.00, ora României), un avion de tip Il-76 s-a prăbuşit în regiunea belgorod", a anunţat Ministerul rus al Apărării, relatează News.ro.

"La bord se aflau 65 de militari prizonieri din armata ucraineană, transportaţi către regiunea Belgorod în vederea unui schimb, şase membri ai echipajului şi trei însoţitori" de bord, precizează ministerul.

"O Comisie a Forţelor Aeriene se află la faţa locului prăbuşirii avionului pentru a stabili cauza catastrofei", anunţă ministerul rus.

Statul Major General ucrainean declară site-ului Ukrainska Pravda că avionul transporta sisteme de rachete ruse de apărare aeriană de tip S-300 - fără să menţioneze prizonieri.

Unele publicaţii ucrainene au scris că avionul a fost doborât de forţe ucrainene, după care au şters postările.

Guvernatorul regiunii ruse Viaceslav Gladkov a anunţat un "incident", fără să ofere detalii, în districtul regional Koroşanski, la nord-vest de oraşul Belgorod şi că urma să inspecteze locul.

El a anunţat că anchetatori şi salvatori se aflau la faţa locului.

Înregistrări video postate pe reţele de socializare surprinde o aeronavă care efectuează un viraj descendent în apropiere de satul Iablonovo, urmat de o explozie, către ora locală 11.00 (10.00, ora României).

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că este la curent cu acest incident, însă a refuzat să ofere detalii.

O înregistrare video publicată pe Telegram de Baza, un canal cu legături cu Serviciul rus de securitate FSB, surprinde un avion mare căzând la sol şi aeplodând într-o minge de foc uriaşă.

Il-76 este un avion de transport militar, conceput să transporte trupe, marfă, material militar şi armament.

El dispune de un echipaj de cinci membri şi poate transporta până la 90 de pasageri.

Regiunea Belgorod, care se află la frontiera cu Ucraina, este ţinta unor atacuri ucrainene frecvente în ultimele luni, inclusiv al unuiatac cu rachetă, în decembrie, soldat cu 25 de morţi.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list