Dmitro Kuleba mărturisește că au fost momente în care a simţit nevoia de a-i da "un pumn în faţă" lui Serghei Lavrov. Replica Moscovei

Scurtele remarci ale lui Kuleba fac parte dintr-un interviu informal de o oră cu un videoblogger ucrainean, axat pe subiecte diverse, de la gătit la hobby-uri şi fotbal ucrainean, relatează Reuters preluată de News.ro.

Când a fost întrebat, ca parte a unui set de întrebări cu răspuns scurt, despre cele mai dificile negocieri pe care l-a avut, Kuleba a spus: "Cele mai dificile discuţii sunt cele în care simţi pur şi simplu că vrei să te duci şi să îi dai un pumn în nas omologului tău, dar chiar nu poţi face asta. Şi pot spune că acest lucru s-a întâmplat de două sau trei ori. O ocazie a fost cu Lavrov în (staţiunea turcească) Antalya, în primăvara anului 2022".

Replica Moscovei nu a întârziat să apară. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a declarat că remarcile lui Kuleba subliniază incompetenţa conducerii Ucrainei.

"Şi aceasta este o problemă: oameni needucaţi şi agresivi au fost recrutaţi sub pretextul de a servi ca miniştri, pentru a ruina Ucraina de dragul banilor americani", a declarat Zaharova pentru cotidianul Izvestia. "Poate că locul lui este mai degrabă într-un ring de bătăuşi decât la Ministerul de Externe?", a întrebat ironic purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Reamintim că echipele de negociatorii ucraineni şi ruşi s-au întâlnit pentru mai multe runde de discuţii în primele săptămâni după invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina din februarie 2022 - mai întâi în apropierea graniţei Ucrainei cu Belarus şi ulterior în Turcia.

Kuleba a declarat la acea vreme că discuţiile din Turcia au fost dificile şi s-au concentrat pe încetarea focului şi organizarea unor coridoare umanitare, însă nu s-a ajuns la niciun acord în cadrul acelor discuţii şi de atunci nu au mai avut loc negocieri.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list