Asistența americană pentru Ucraina a încetat complet. Soarta ucrainenilor, în mâna Congresului SUA

La Washington continuă totuşi negocierile cu privire la un pachet de ajutor pentru Ucraina care ar putea fi condiţionat de o revizuire a măsurilor de securitate la frontierele SUA.

"Asistenţa pe care le-o ofeream a încetat acum", a declarat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al Casei Albe, John Kirby, citat de ziare.com. Viitorul ajutorului american pentru Ucraina se decide în prezent în Congres, unde democraţii controlează Senatul, iar republicanii Camera Reprezentanţilor.

Preşedintele american Joe Biden, din partea Partidului Democrat, a cerut Congresului să aprobe un ajutor suplimentar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, însă opoziţia republicană a declarat că va aproba noul pachet de ajutor doar dacă democraţii sunt de acord să implementeze o serie de măsuri la frontiera între SUA şi Mexic. 

În faţa acestei situaţii, Kirby a folosit conferinţa sa de presă de joi pentru a-i îndemna încă o dată pe republicani să aprobe ajutorul pentru Ucraina, în special după ce serviciile de informaţii americane au concluzionat că Rusia a folosit rachete balistice nord-coreene în unele dintre ultimele sale atacuri împotriva Ucrainei.

"Atacurile pe care le desfăşoară ruşii sunt în creştere. Iar acum folosesc rachete balistice nord-coreene pentru a efectua aceste atacuri", a afirmat Kirby.

Potrivit lui Kirby, Rusia a lansat cel puţin o astfel de rachetă balistică asupra Ucrainei la 30 decembrie 2023 şi de asemenea "mai multe" rachete balistice nord-coreene la 2 ianuarie a.c., ca parte a unui alt atac asupra infrastructurii ucrainene. Aceste rachete au fost parte integrantă a atacurilor cu rachete şi drone al Rusiei asupra Ucrainei la sfârşitul anului 2023 şi începutul acestui an în ceea ce a fost cel mai mare atac de la începutul războiului, în februarie 2022.

SUA, cel mai important furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, au acordat Kievului 44,2 miliarde de dolari de la începutul războiului, potrivit datelor Departamentului de Stat. 

Pentagonul recunoaşte "deficienţe" în controlul ajutorului militar

Departamentul american al Apărării nu a respectat pe deplin cerinţele de control pentru aproximativ 1 miliard de dolari de ajutoare militare furnizate Ucrainei, a anunţat joi un organism independent din cadrul Pentagonului, notează AFP. 

Acest anunţ intervine într-un moment în care oponenţii republicani ai preşedintelui Joe Biden se opun în continuare unui ajutor suplimentar pentru Kiev.

"La 2 iunie 2023, inventarele de numere de serie pentru mai mult de 1,005 miliarde de dolari (59%) din totalul de 1,699 de miliarde de dolari în echipamente de apărare acoperite de EEUM erau deficitare", a declarat biroul Inspectorului General al Pentagonului, într-un comunicat. 

 de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list