Explozii în Iran / Zeci de morți, în apropierea mormântului unui important general asasinat de SUA - Oficial: Este un atac TERORIST

Numărul morților rămâne, momentan, necunoscut, însă presa externă vorbește despre un bilanț provizoriu între 20 și 50 de persoane.

Agențiile iraniene de știri spun că, pe lângă „martiriul" a 20 de persoane, alte cel puțin 50 au fost rănite. "Echipele noastre de intervenție rapidă evacuează răniții... Dar există valuri de oameni care blochează drumurile", a declarat Reza Fallah, șeful Semilunii Roșii din provincia Kerman.

Potrivit agenției IRNA, prima explozie a avut loc la circa 700 de metri de altarul dedicat lui Soleimani, iar a doua la 1 km, dincolo de filtrele de securitate.

Televiziunea de stat a raportat o primă explozie și apoi o a doua în timpul ceremoniei din orașul Kerman din sud-estul țării, transmițând în primă fază doar că mai multe persoane au fost rănite.

Postul semioficial Nournews a declarat că „mai multe butelii de gaz au explodat pe drumul care duce la cimitir, iar autoritățile relevante monitorizează situația".

Agenția de știri SNN a relatat că ambulanțe se îndreptau spre cimitir, unde sute de iranieni se adunaseră pentru a marca aniversarea morții lui Soleimani.

Generalul Soleimani a fost ucis de americani în ianuarie 2020

Qassem Soleimani a fost ucis în ianuarie 2020, la vârsta de 62 de ani, într-un atac american cu dronă în Irak.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list