Ungaria nu este dispusă să cadă la pace cu UE! Ajutorului pentru Ucraina ar putea rămâne blocat

Joi, șeful de cabinet Gergely Gulyas a declarat că Ungaria se află în discuții cu Comisia, dar că nu este sigur că se va ajunge la un acord. În caz contrar, a spus el, ceilalți 26 de membri ai UE ar putea ajunge la o soluție fără Ungaria, potrivit agenției Reuters preluate de HotNews.ro.

Deși liderii UE au convenit luna trecută să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina, Ungaria s-a opus prin veto extinderii finanțării pentru Kiev.

Comisia a propus furnizarea ajutorului prin intermediul unei revizuiri a bugetului comun al UE pentru perioada 2024-27, care ar oferi, de asemenea, mai multe fonduri pentru migrație și alte priorități.

Acordarea de finanțări către Ucraina în cadrul a 26 de acorduri bilaterale este o opțiune care a fost discutată, dar este mai complicată și mai costisitoare decât trecerea prin intermediul vistieriei centrale și ar putea afecta unitatea UE.

Citește și Premierul Ungariei, vrea, din nou, spectacol. Ce gest va face la summit-ul UE, la votarea ajutorului pentru Ucraina



de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list