Elon Musk a reușit să implanteze primul cip în creierul unui pacient. „Primele rezultate arată o activitate neuronală promiţătoare"

 Această veste marchează un moment important în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei cerebrale, deschizând noi posibilități pentru viitorul diagnosticului și tratamentului afecțiunilor neurologice.

"Primele rezultate arată o activitate neuronală promiţătoare", a scris Elon Musk pe X (ex-Twitter). Implantul său, de mărimea unei monede, a fost deja plasat în creierul unui macac, care a reuşit să joace jocul video "Pong" fără controler sau tastatură.

Elon Musk are ambiţii mari pentru Neuralink, spunând că firma sa va facilita inserarea rapidă pe cale chirurgicală a unor dispozitive cerebrale pentru a trata maladii precum obezitatea și autismul.

Compania spune că doreşte, de asemenea, să îi ajute pe pacienţii paralizaţi să meargă din nou, dar şi să redea vederea orbilor şi chiar să vindece boli psihiatrice precum depresia.

Un român de pe lista Most Wanted, prins în Spania. A fost condamnat la 10 ani de închisoare

De asemenea, Elon Musk îşi propune să ofere implantul său tuturor, pentru a permite o mai bună comunicare cu computerele şi pentru a controla, potrivit acestuia, "riscul pentru civilizaţia noastră" reprezentat de inteligenţa artificială.

Ţelul multimiliardarului este ca prin intermediul cipurilor implantate în creierul uman creierul şi computerele să comunice în mod direct.

Pe termen mediu, obiectivul este de a ajuta persoanele paralizate, care suferă de leziuni ale măduvei spinării sau care sunt afectate de boli neurologice precum boala Parkinson.

Obiectivul pe termen lung este crearea unei relaţii simbiotice între oameni şi inteligenţa artificială, care ar putea atenua frontierele dintre gândirea umană şi computer.

Gabriela Firea rupe tăcerea: ce a discutat cu Ciolacu despre candidatura pentru Primăria Capitalei? Ediție explozivă Culisele Statului Paralel - marți, ora 21

"Primul produs Neuralink va permite unei persoane paralizate să folosească un telefon mobil cu ajutorul minţii sale mult mai repede decât o face o persoană care îşi foloseşte degetele pe ecranul telefonului", afirma Elon Musk în aprilie 2021.Cursa implanturilor

Fondată în 2016, Neuralink este departe de a fi prima companie care a realizat un implant cerebral, numit şi interfaţă creier-maşină (IMC), asupra unei fiinţe umane.

În luna septembrie, compania olandeză Onward a anunţat că testează cuplarea unui implant cerebral cu un altul care stimulează măduva spinării cu scopul de a permite unui pacient tetraplegic să îşi recapete mobilitatea.

Încă din 2019, cercetătorii de la institutul Grenoble Clinatec au prezentat un implant care, odată instalat, permite unei persoane tetraplegice să anime un exoschelet şi să îşi mişte braţele sau să se mişte.

Noua reședință secretă a lui Putin, descoperită de jurnaliștii ruși. VIDEO cu proprietatea impresioantă care se întinde pe un kilometru pătratde pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list