Mutare surprinzătoare în diplomație: Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, şi-a anunţat demisia

Într-o conferință de presă, ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, și-a anunțat demisia din funcție. Motivul invocat a fost necesitatea unei pauze, însă Popescu a asigurat că va continua să sprijine eforturile președintei Maia Sandu și a echipei de guvernare în drumul către aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Demisia sa vine ca un șoc în lumea diplomației moldovenești, având în vedere contribuția sa semnificativă la promovarea valorilor europene și la consolidarea relațiilor externe ale țării vecine.

„Acum doi - trei ani, aceste obiective păreau de neimaginat, dar prin efort comun, am reușit să ridicăm Moldova din cea mai rușinoasă perioadă în istoria diplomației noastre, perioadă în care diplomația s-a aflat în slujba oligarhilor, am reușit să aducem țara noastră în cea mai dinamică și apreciată fază a serviciului diplomatic și a prezenței Republicii Moldova pe harta internațională", a susținut Nicu Popescu.

„Cu siguranță, mai avem mult de lucru, dar sunt sigur că sub conducerea președintei Maia Sandu obiectivele vor fi realizate cu succes și în continuare vom fi mândri de țara noastră. Voi continua să fiu alături de președinta Maia Sandu, de echipa de guvernare, indiferent de poziția în care mă voi afla", a conchis Popescu.

Potrivit surselor tv8.md, Nicu Popescu urmează să fie numit în funcția de negociator-șef al Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar în funcția de ministru de Externe să fie înlocuit de către deputatul PAS, Mihai Popșoi.

Forumul de la Davos pune tunurile pe cafea: „E vinovată pentru încălzirea globală!"

„Anumite anunțuri se vor face ulterior. În cazul meu, adevărul este că mă voi afla mai mult în rețeaua de aeroporturi din întreaga Europă", a răspuns Nicu Popescu, întrebat ce funcție va ocupa după anunțarea demisiei.

Nicu Popescu este un distins politolog și diplomat din Republica Moldova, recunoscut pentru contribuția sa semnificativă în domeniul relațiilor externe și al integrării europene ale țării. Pe parcursul carierei sale, a deținut poziția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul condus de Dorin Recean. De asemenea, a reprezentat Republica Moldova ca ministru de externe în guvernele Maia Sandu în anul 2019 și Natalia Gavrilița în perioada 2022-2023. Prin expertiza sa valoroasă și angajamentul fără rezerve față de promovarea intereselor țării, Popescu s-a afirmat ca una dintre personalitățile de referință în sfera diplomației moldovenești.

Cioloș plânge cu lacrimi de crocodil pentru agricultorii pe care chiar el i-a îngropat

 de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list