Zi crucială pentru Donald Trump. Va reuși să se impună drept candidatul favorit al republicanilor?

Este de aşteptat ca disputa dintre Trump şi Haley să fie mai strânsă decât rezultatul de săptămâna trecută din Iowa. Trump a învins-o pe Haley, care a fost ambasadorul său la Naţiunile Unite, şi pe celălalt rival rămas, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, cu 30 de puncte procentuale în cadrul caucusurilor (adunări electorale) din acest stat, scrie Reuters, citat de News.ro.

După retragerea lui DeSantis, Haley are parte de o competiţie unu la unu, dar în condițiile în care DeSantis și-a anunțat susținerea pentru Trump.

 

Astfel, dacă o învinge pe Haley cu o marjă semnificativă, Trump poate considera că a parcurs deja lungul drum spre obţinerea nominalizării.

În schimb, tabăra Trump este conştientă că un rezultat strâns ar trimite semnalul opus - că o parte însemnată a electoratului republican încă mai caută pe altcineva.

Haley ar obţine un impuls vital până la alegerilor primare de luna viitoare din statul său natal, Carolina de Sud, unde a şi fost guvernatoare. 

Acesta este scenariul cel mai rău pentru Trump, dar el ar rămâne favorit la nominalizare pentru a-l înfrunta pe preşedintele democrat Joe Biden în noiembrie, indiferent de situaţie.

 

de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list