Marea Britanie trimite 20.000 de militari în Europa, în cadrul unui exercițiu de amploare al NATO. Anunțul Ministerului Apărării de la Londra

Desfăşurarea de forțe include 16.000 de soldaţi ai armatei britanice, care vor fi trimişi în Europa de Est din februarie până în iunie, un grup de atac pe portavion şi avioane de atac şi de supraveghere F35B Lightning, relatează Reuters preluată de News.ro.

"Pot anunţa astăzi  că Marea Britanie va trimite aproximativ 20.000 de persoane pentru a lua parte la una dintre cele mai mari desfăşurări ale NATO de la sfârşitul Războiului Rece", a declarat secretarul apărării, Grant Shapps, în extrasele unui discurs care urmează să fie rostit în cursul zilei de luni la Lancaster House, dar care a fost publicat de Ministerul Apărării.

NATO a sporit numărul de trupe pregătite de luptă după ce liderul rus Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei în urmă cu aproape doi ani şi a continuat să sprijine Kievul cu ajutor militar, economic şi umanitar.

"În cadrul acestui exerciţiu, militarii noştri îşi vor uni forţele cu omologii din 30 de ţări NATO, plus Suedia, oferind o reasigurare vitală împotriva ameninţării lui Putin", a declarat Shapps despre acest exerciţiu.

Săptămâna trecută, premierul Rishi Sunak a anunţat că Marea Britanie îşi va creşte sprijinul pentru Ucraina în următorul exerciţiu financiar la 2,5 miliarde de lire sterline (3,19 miliarde de dolari), o creştere de 200 de milioane de lire faţă de cei doi ani anteriori.

Exerciţiul Steadfast Defender 24 al NATO marchează cel de-al 75-lea an al alianţei militare occidentale.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list