Coșmarul trăit de un român plecat cu microbuzul din Austria spre România: bătut, dat jos fără bagaje, nevoit să se îmbrace dintr-un tomberon

Ovidiu a rezervat o cursă și a plătit 180 € pentru a pleca, în data de 30 decembrie, din Austria spre Botoșani.

„Deoarece microbuzul, în loc să se îndrepte către România, cum ar fi fost normal, a luat directia Germania pentru a mai lua călători, Ovidiu a cerut lămuriri soferului și a primit injurii, o bătaie care i-a rupt o coastă și a fost lăsat într-o benzinărie, noaptea, fără bagaje, cu un telefon mort, actele și 50 € în buzunar", a relatat, pe Facebook, Asociatia RoOmenia-Voluntari în Europa.

Coșmarul bărbatului, nevorbitor de germană sau engleză, a durat o săptămână și două zile și a luat sfârșit pe 7 ianuarie, grație unor oameni ce s-au mobilizat pe grupul de Facebook „Voluntari în Europa".

„L-am găsit după 9 zile!", a scris, duminică, pe grupul amintit, Gabriela Stanculesc.

Românca a relatat că bărbatul a mers pe jos zeci de km, și-a vândut ceasul cu 30 de euro ca să poată mânca, a cerut ajutor oamenilor, dar fără nici un rezultat. 

„Greu i-a fost să se descurce în cele nouă zile pâna l-am găsit: a dormit pe unde a putut, a mâncat ce a găsit, a trebuit să ia haine de la tomberon, să isi schimbe hainele ude, a mers pe jos zeci de km, a încercat să ceară ajutor, dar nu stie nici germana, nici engleza. Vor fi facute demersurile legale împotriva acestei firme de transport", a scris, pe același grup, Asociatia RoOmenia-Voluntari in Europa.

Ovidiu a fost găsit datorită vigilenței unei persoane care a văzut distribuirile celor impresionați de povestea sa.

„Ovidiu a fost localizat azi dimineață lângă un restaurant din Neckarsulm. În loc să fie anunțată poliția, am fost anunțați noi și familia, ne-am activat imediat și împreună cu Dan M. l-am recuperat. Nu vă puteți imagina bucuria lui după nouă zile de coșmar în care a dormit în frig, în ploaie și a mâncat ce și cum a apucat (....). Eroii acestei povești cu Happy End sunteți toți cei care ați distribuit sau ați ieșit să-l căutați și vă suntem recunoscători", a mai scris Gabriela Stanculesc, pe Facebook. 



de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list