Atac armat, într-o biserică italiană din Istanbul: cel puțin un mort. Erdogan: S-au luat "măsurile necesare"

Doi atacatori mascaţi au atacat biserica italiană Sfânta Maria din Istanbul. O persoană a murit, a anunţat ministrul de Interne turc, Ali Yerlikaya.

Atacul s-a produs la ora locală 11:40 (08:40 GMT) în cartierul Sariyer, din Istanbul.

Foto: Profi Media

"Două persoane mascate au deschis focul împotriva lui C. T., care se afla printre persoanele care asistau la slujbă şi, din păcate, şi-a pierdut viaţa", a adăugat ministrul turc, fără a oferi alte detalii despre identitatea persoanei decedate. "A fost deschisă o amplă anchetă pentru a-i reţine pe atacatori. Condamnăm energic acest act laş", a adăugat Yerlikaya.

Potrivit postului turc T24, atacatorii au intrat în biserică în timpul slujbei, cu chipurile acoperite cu măşti de schi şi au deschis focul asupra enoriaşilor, provocând moartea unei persoane, pe care au împuşcat-o în cap, după care au fugit.

Cu toate că postul T24 a relatat că au existat şi răniţi, autorităţile nu au confirmat informaţia.

Erdogan: S-au luat măsurile necesare

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a transmis condoleanţe şi a dat asigurări că au fost luate toate "măsurile necesare" pentru a-i găsi pe atacatori.

Erdogan, care a vorbit la telefon cu preotul bisericii şi oficialităţi locale, a insistat că se face totul pentru a-i găsi pe atacatori "cât mai repede", potrivit preşedinţiei.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list