Procurorul care investiga atacul în direct al unei bande asupra unui post de televiziune din Ecuador, asasinat în plină stradă

César Suárez, care se ocupa de cazurile care implicau crima organizată transnaţională din provincia Guayas - una dintre cele mai violente zone ale ţării - a fost atacat miercuri după-amiază într-o ambuscadă în nordul oraşului, relatează The Guardian, preluat de News.ro. 

"Criminalii, teroriştii nu vor reuşi să ne oprească angajamentul faţă de societatea ecuadoriană", a promis procurorul general al ţării, Diana Salazar, într-o înregistrare video postată pe reţelele sociale. "Facem apel la forţele de ordine pentru a garanta securitatea celor care îşi îndeplinesc atribuţiile", a cerut ea.

Biroul ei desfăşura o anchetă preliminară la locul crimei, a precizat Salazar, fără a oferi alte detalii despre crimă.

Consiliul Magistraturii a condamnat atacul într-un comunicat şi a declarat că procurorul ucis se deplasa la o audiere la tribunal când a fost asasinat.

Poliţia a afirmat că uciderea procurorului a avut toate caracteristicile unui asasinat organizat, adăugând că victima a suferit mai multe răni prin împuşcare, potrivit Reuters.



de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list