Pedepsită cu 74 de lovituri de bici pentru că a postat o fotografie în care nu purta vălul islamic

De la Revoluţia islamică din 1973, purtarea vălului este obligatorie în Iran pentru toate femeile - inclusiv străine -, care sunt obligate să-şi ascundă părul în locuri publice.

"Condamnata, Roya Heshamti, a încurajat permisivitatea (ieşind) în mod nedemn în locuri foarte frecventate la Teheran", a anunţat organul de presă al justiţiei islamiste, citat de AFP.

 

"Pedeapsa sa, de 74 de lovituri de bici, a fost executată conform legii şi shariei", "cu privire la aducere atingere moravurilor publice", a anunţat Mizan Online.

Avocatul condamnatei, Maziar Tatati, a declarat unei publicații reformiste că femeia a fost arestată în aprilie, "cu privire la faptul că a publicat o fotografie pe reţele de socializare fără să poarte vălul".

 

İran'da Roya Heshmati adlı kadın kamusal alanda başını örtmediği için 74 kırbaç cezasına çarptırıldı, 20 senedir kırbaç cezası uygulanmayan İran'da, kadınlar yeniden kırbaçlanmaya başlandı pic.twitter.com/cQIP1fTrow

— Politic Türk (@politicturk) January 6, 2024  

În ultimele luni, tot mai multe femei au apărut fără văl în locuri publice, în urma contestării declanşate de moartea în septembrie 2022 a lui Mahsa Amini, arestată cu privire la încălcarea acestui cod vestimentar strict. În septembrie, Parlamentul iranian a adoptat un proiect de lege care însăpreşte sancţionarea femeilor care încalcă codul vestimentar, scrie news.ro.

Avocatul precizează că Heshamti a fost condamnată şi la plata unei amenzi "din cauza nepurtării vălului musulman în public".de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list