Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază intermediară. Anunțul a venit de la Seul și Tokyo

Un proiectil despre care se crede că este racheta a căzut, potrivit pazei de coastă japoneză, care a spus că ar putea fi o rachetă balistică.

Racheta pare să fi căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei, a declarat radiodifuzorul public NHK, citat de Reuters

 

Racheta de duminică a fost trasă din zona Phenianului în jurul orei 14:55. (05:55 GMT), a declarat armata sud-coreeană într-un comunicat, adăugând că Seulul efectuează o analiză asupra rachetei, în coordonare cu Statele Unite şi Japonia.

 

Coreea de Nord a intensificat presiunea asupra Seulului în ultimele săptămâni, declarându-l "principalul inamic", spunând că Nordul nu se va reuni niciodată cu Sudul şi jurând că îşi va spori capacitatea de a lansa un atac nuclear asupra SUA şi aliaţilor Americii din Pacific .

Amenințările s-au intensificat în contextul în care Guvernul izolat al Phenianului are legături tot mai strânse cu Moscova. Ministrul de Externe Choe Son Hui va vizita Rusia de luni până miercuri, la invitaţia omologul său Serghei Lavrov, a anunţat duminică agenţia de presă KCNA.

 de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list