Ministru al Apărării din țară NATO: „Putin ar putea ataca cândva o ţară din Alianța Norda Atlantică”

Ministrul Apărării german Boris Pistorius a avertizat că războiul dintre Rusia şi Ucraina s-ar putea extinde în ţările din vecinătate, transmite vineri DPA.

"Auzim ameninţări de la Kremlin aproape în fiecare zi - cel mai recent din nou împotriva prietenilor noştri din statele baltice", a declarat Pistorius într-un articol publicat de cotidianul Tagesspiegel vineri, la exact un an de la preluarea mandatului de ministru federal al Apărării.

Referitor la armata germană (Bundeswehr), Boris Pistorius a accentuat: "Trebuie să ne consolidăm rapid capacităţile de apărare, în contextul urgenţei situaţiei ameninţării".

"Aşadar, trebuie să luăm în calcul faptul că Vladimir Putin ar putea chiar ataca o ţară NATO cândva", a afirmat Boris Pistorius, care a estimat că, dacă ar fi să se întâmple, acest lucru ar avea loc peste "5-8 ani" începând de acum.

Prin apelul său ca Bundeswehr să devină "pregătită de război", Pistorius a dorit să "zdruncine societatea" germană. El aşteaptă propuneri pentru reintroducerea unei versiuni a serviciului militar obligatoriu până în aprilie, după ce ţara sa a renunţat la acesta în 2011.

Potrivit ministrului german, industria apărării trebuie să devină mai eficientă. Boris Pistorius s-a pronunţat pentru reformarea datoriei publice, din raţiuni de securitate. "Cu un mecanism al datoriei în forma actuală, nu vom trece traversa aceste crize teferi", a explicat el.

Pe de altă parte, reprezentantul Berlinului a respins cererile de suplimentare a ajutorului militar german pentru Ucraina, spunând că Bundeswehr nu poate ajunge la "epuizare" şi lăsa Germania "lipsită de apărare".

Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei, susţinând că efectuează o "operaţiune militară specială de denazificare" în ţara vecină şi de protejare a comunităţii rusofone.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list