Escrocheria cu biletele de metrou căreia i-au căzut pradă doi români la Paris

Un cuplu de turiști români a avut parte de o experiență neplăcută în timpul unei vizite la Paris, când au căzut în plasa unor escroci la o stație de metrou. Povestea întregului incident a fost relatată pe TikTok, iar imaginile au devenit virale pe internet. 

Tânăra a descris modul în care escrocii, îmbrăcați în uniforme și purtând legitimații false la gât, i-au abordat la automatul de bilete. Cu pretextul de a-i ajuta să cumpere bilete, deoarece plata cu cardul nu funcționa, aceștia au reușit să-i înșele și să le vândă bilete de călătorie valabile doar pe durata unei zile întregi, dar la prețul unor bilete de o zi întreagă.

Românca a povestit experiența neplăcută, oferind detalii despre cum au fost păcăliți și avertizând ceilalți călători despre aceeași înșelătorie.

"Țeapa țepelor pe care am luat-o de cum am călcat în Paris. Și credeți-mă că m-am uitat înainte pe TikTok și pe internet să văd ce țepe se mai dau pe aici, dar pe asta nu am auzit-o la nimeni.

Marea manipulare: Carne de pui din Ucraina, vândută cu etichetă românească. Multinaționalele sunt acuzate că vor falimentarea fermierilor români

Vă zic eu că am pățit-o pe propria piele.

Deci am venit pe aeroportul Beauvais, de acolo am luat bus care să ne aducă până în Paris. Și cum am ajuns în Paris ne-am dus la metrou să ne luăm bilete pe 3 zile, pe zona 1-5, că plănuiam să mergem și la Disney.

Am încercat să bifăm noi acolo la aparat, dar nu înțelegeam ce se întâmplă. Erau niște persoane în jur, în uniformă cu card de angajat la gât. Ei erau și pe drum, ne-au arătat cum să ajungem la metrou, la toți cei care veneam de la aeroport și ne tot ajutau pe rând să ne luăm bilete. Când au văzut că nu ne descurcăm, a venit un băiat la noi să ne ajute. A selectat biletele, dăm să plătim cu cardul, banii ne sunt reținuți, dar biletele numai nu vin.

Și ne spune că nu putem plăti cu card, decât dacă avem un card special pentru abonamente.

Zic că nu avem și spune că de asta sunt ei acolo, să ne ajute.

A ales din nou zonele, ne plătește cu cardul lui, ne ia biletele, ni le dă și zice: 'Voi trebuie să-mi plătiți mie cash' ", povestește românca. 

Mic tezaur antic, descoperit într-o pădure din Bihor. Unde a ajuns comoara

Tânăra spune că, pe moment, nu și-au dat seama că sunt păcăliți, pentru că și alți turiști au procedat la fel.

"Totul s-a realizat normal, alții români înaintea noastră, alții după noi au făcut la fel. Plătim, luăm biletele, intrăm, băiatul ne bagă până la metrou, ne arată cum să urcăm, foarte de treabă.

Ne plimbăm prin Paris, și zic hai, că suntem obosiți, să luăm tot metroul spre casă, că doar avem biletele ăstea pe o zi întreagă să le folosim. Când să intrăm? Nu merg biletele, frate, nu merg!

Mergem la informații să vedem ce se întâmplă. Se uită la noi și efectiv a spus în engleză: 'Shit!'.

Ne spune că am luat țeapă și că biletele sunt doar de o călătorie și sigur le-au schimbat. Pe bilete nu scrie niciun preț pe ele să nu îți dai seama. 'Eu vi le-am scanat, sunt doar de o călătorie' ", mai spune românca.

Tânăra mai povestește că angajatul de la metrou le-a spus că singura șansă este să meargă la poliție. Ea mai spune că totul s-a întâmplat sub ochii unor polițiști.

De ce ne revin în minte melodiile agasante, chiar și atunci când vrem să scăpăm de ele. Metode eficiente de a ieși din această corvoadă mintală

"Erau polițiști acolo, în timp ce ăștia ne ajutau. Erau doi oameni polițiști în uniformă, se plimbau și nu le-au zis nimeni nimic. Deci avem 155 de euro blocați pe card, 155 de euro dați cash. Și ne mai zice domnul că biletele nici nu trebuiau să coste atât", mai spune tânăra. 

@danielasimon1 Paris, je nu t'aime deloc! O sa incerc sa nu imi stric vacanta pt asta dar… totul e foarte suspect. Ne-au recomandat sa mergem la politie pt ca nici ei nu isi dau seama ce s-a intamplat. O sa vedem ce rezolvam…. #paris #thiefs #borsegiatricci #scam ♬ Bécane - A COLORS SHOW - Yamê

de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list